Domácí Vaření

Jak vařit skvělé, výživné a rychlé jídlo? Jak to udělat, aby to miloval muž, děti i ty? Jak vařit, když jsi sama, nebo vaříš pro rodinu? Jak si zahrabat kost na zítra a tím si práci ulehčit? 

Vařím svkělá vege jídla i jídla pro masožravce, mám zkušenosti s jídlem bez lepku i bez laktózy. Baví mě vařit z místních a bio potravin a vím, jak je sehnat. A mám pár zaručených tipů, které jakkoliv obyčejné jídlo povýší na pochoutku, po níž se budeš olizovat.

"Vařím každý den. Moje jídlo je chutné, krásné, výživné a plné lásky.
V tomhle workshopu se s vámi podělím o svoje triky jak takové jídlo vařit. "

Tereza Černohorská

Průvodkyně

Tereza Černohorská

Budeme spolu vařit, jíst a sdílet.

Ve vybavené venkovní kuchyni na krásné louce. U velikého dubového stolu ve stínu starého jasanu. V kruhu u ohně.

Pokud chceš vzít s sebou děti, je to možné. Nezajišťujeme hlídání. Zavolej a domluvíme se.

Furt stojím v kuchyni! A miluju to.

Vařím každý den, vařím s vášní a vařím skvěle. Rádi u nás jí masožravci, vegetariáni, ženy, chlapi i děti. Každou chvíli přijdu na nějaký nový zlepšovák a to pak volám Julianě, abych jí to řekla. Jak to, že to není “nuda v kuchyni”?

Je to pro mě umění, kterým projevuju svoji kreativitu. Neumím uvařit dvakrát přesně stejné jídlo. A když se mě moje nevlastní dcera ptá: “Kolik tam toho mám dát?”, vytáčím jí odpovědí “Přiměřeně. Ciť to tělem, nevymýšlej hlavou!”

Zavařuju do jídla lásku. Když ji cítím. Když vařím rozstřelená, to se pak i mistr tesař utne a není to nic moc.

Je to meditace. U vaření se zklidnit, srovnám si myšlenky a chodí mi inspirace. Někdy i v hlavě píšu další terebrept.

Je to hra. Moje děti od malička vaří se mnou. Je pro mě daleko přirozenější nechat je krájet, míchat a přesypávat, než s nimi stavět lego.

Společné jídlo u stolu propojuje naší rodinu, povídáme si a jsme spolu. Každé jídlo začínáme rituálem - podáme si ruce a řekneme: “Děkujeme za jídlo a dobrou chuť”. Všichni se zklidní a ví, že teď se jí.Nikdy nebereme ke stolu mobily, obrazovky, ani hračky. Jedině snad panenku, co se jde taky najíst.

Jídlem, které vařím, podporuji zdravá těla svých blízkých. Když se ochladí, podpořím ledviny vývarem, když lítají viry, jíme častěji hlívu. Zelenina je v každém jídle a oni to milují! Skládají panáčky z okurek a mrkví a ojídají “ocásky” z naklíčeného munga.

Nevařím podle receptů, ale podle počasí, toho, co najdu v lednici a na co mám chuť. Když nevím, očichám to: co spolu dobře voní, bude spolu i dobře chutnat.

Každodenní vaření je podle mě "užité umění” a já si nás všech, které ho každodenně pratikujeme, fakt vážím.

Není vaření, jako vaření. To jak vaří Tereza, je magie láskovaření a když ochutnáte jídlo, které uvařila, pochopíte a nejednoho muže tím okouzlíte 😜 Vždycky se Terezy ptám: “Jak to jenom děláš?” “Jednoduše”, říká 😍 A teď se Tereza rozhodla nás to taky naučit a přitom si to skvělé jídlo, přírodu a svou společnost užít. Neváhejte a hlaste se, stojí to za to 😍
Eva Křížoválékařka

Co ti víkend dá

  • Naučíš se vařit výborně, zdravě a s lehkostí.

  • Prakticky ukážu a vysvětlím co, proč a jak v kuchyni dělat a nedělat.

  • Všechno si vyzkoušíš, očicháš, ochutnáš a osaháš.

  • Můžeš zvýšit svoje kuchařské sebevědomí.

  • A užít si víkend venku s dobrým jídlem a v dobré společnosti.

Co můžeš čekat

  • Budeme spolu vařit ve venkovní kuchyni.

  • Dozvíš se základní principy přirozeného a výživného vaření.

  • Můžeš se ptát na cokoliv a řešit svoje konkrétní vařící potřeby.

  • Budeme sdílet v kruhu a večer sedět u ohně.

Kuchyně na Janovické louce

Co nečekej

  • že se naučíš gourmet vaření

  • makrobiotiku a ultrazdravé vaření

  • že to bude nuda v kuchyni

Moje top triky pro skvělé
domácí vaření

Když naservíruju muži quinou se zeleninou, dám mu k tomu parmesán, čili, nebo majonézu :-) Občas mu uvařím svojí zdravější verzi “klasiky”: miluje svíčkovou, svatomartinskou husu, nebo smažený květák. Už miluje taky zeleninové kari, hlívový segedín, a zeleninové stir-fry s tamari a zázvorem.

Nikdy nezahušťuju moukou! Vždycky "samo sebou”. Jak? No přeci kousek rozmixuju.

Vždycky používám kvalitní koření a čerstvé bylinky. To neukecáš.

Prckem umeocta nic nezkazíš! Má kyselou a slanou chuť, dodá jídlu šmrnc a podpoří dobré trávení.

Vařím z místních, čerstvých a bio surovin. Je to fakt rozdíl.

Zelenina musí být "na zub", nebo rozmixovaná. Nikdy blátivá.

Používám jedině kvalitní tuky. Přepuštěné máslo, sádlo nebo panenský olivový olej.

S kým?

Vařím denně, ráda a akvěle. Baví mě vymýšlet nové věci a neumím vařit podle receptů. Učila jsem se celý život: od mámy, od beduínů a metodou pokus omyl.
Na louce mě většinou najdete na seminářích v kuchyni. Vařím ráda a často. Mám ráda dobré jídlo a tak i vegetariánská jídla připravuji tak, aby to mělo šmrnc.

Podrobnosti

Termín

10. – 12. července 2020

Začneme v pátek večeří a skončíme v neděli odpoledne.

Místo

Víkend na Janovické louce v Krkonoších

Počet účastníků

Max. počet 12

Cena

4 500 Kč s DPH

(záloha 2 500 Kč po registraci;
doplatek 2 000 cash na místě)

Součástí ceny je lektorné, jídlo, místo na stan a příspěvek na Louku.

V případě, že jsi máma samoživitelka, chceš s dětmi přijet, ale tvoje finanční situace to nedovolí, ozvi se Tereze. Určitě něco vymyslíme.

Chceš se přidat?

Vyplň, prosím, přihlášku a já se ti obratem ozvu.

Pokud máš jakékoliv dotazy, kontaktuj mne na tereza@souladventure.cz nebo +420 777 602 720.