Bohdana Kabátová - sebevědomá žena

Z deníku sebevědomé ženy: Nezbláznila jsem se?

Když se vydáme na cestu svojí duše a rozhodneme se žít tak, jak to opravdu chceme, naše ego a některé další části naší psyché, jako třeba vnitřní kritik, propadnou panice. V hrůze v naší hlavě křičí: „Ty jsi se úplně zbláznila!“ Jejich úkol byl nás chránit před odmítnutím a ztrátou lásky, když jsme byli malí. A dělali svou práci dobře: pomohli nám dojít do dospělosti, stát se členy společnosti, uspět.

Ale v nějakou chvíli jejich vidění světa začne být omezující. Udržuje nás totiž malé a hodné. A my chceme být dospělí a sví. Už nemusíme „vyhovovat“, aby nás měli rádi. Můžeme dospět, najít odvahu být sami sebou a zjistit, že ať jsme „hodní“ nebo ne, vždycky to bude stejné: někdo nás bude mít rád, někdo ne a někomu budeme úplně jedno 🙂

Ve svém dalším videu vyprávím o tom, jak to křičelo ve mně, jak jsem našla odvahu být svá, i když jsem se bála a jak jsem se naučila milovat svého vnitřního blázna.

Bohdana Kabátová
Jsem máma dvou dospívajících dětí a průvodkyně krajinou vnější i tou uvnitř nás na plný úvazek. Miluji přírodu, tanec, zpěv, skládám básně a písně. Ráda sdílím svou životní cestu a zkušenosti a naslouchám příběhům druhých.

V SoulAdventure mimo jiné tvořím projekt Sebevědomá žena, spolupodílím se na Putování Saharou a provázím ženy i muže individuálně.

Zde na blogu píšu sérii "Z deníku sebevědomé ženy". Tvořím ji pro sebe, stejně jako pro vás. Pro všechny ženy, které si myslí, že nejsou dost. Dost dobé mámy, dcery, partnerky, milenky, manažerky, dost krásné, dost zajímavé…
Tvořím jej proto, aby sebevědomí dostalo šanci stát se dostupným a my dokázaly vnímat a cítit, že ho není potřeba hledat, protože už sebevědomé jsme.