Moje top triky pro skvělé domácí vaření

  1. Když naservíruju muži quinou se zeleninou, dám mu k tomu parmesán, čili, nebo majonézu 🙂 Občas mu uvařím svojí zdravější verzi “klasiky”: miluje svíčkovou, svatomartinskou husu, nebo smažený květák. Už miluje taky zeleninové kari, hlívový segedín, a zeleninové stir-fry s tamari a zázvorem.
  2. Nikdy nezahušťuju moukou! Vždycky „samo sebou”. Jak? No přeci kousek rozmixuju.
  3. Vždycky používám kvalitní koření a čerstvé bylinky. To neukecáš.
  4. Prckem umeocta nic nezkazíš! Má kyselou a slanou chuť, dodá jídlu šmrnc a podpoří dobré trávení.
  5. Vařím z místních, čerstvých a bio surovin. Je to fakt rozdíl.
  6. Zelenina musí být „na zub“, nebo rozmixovaná. Nikdy blátivá.
  7. Používám jedině kvalitní tuky. Přepuštěné máslo, sádlo nebo panenský olivový olej.

O svoje další triky se podělím ve workshopu Domácí vaření ve venkovní kuchyni na Janovické louce.

Tereza Černohorská
Jsem maminka tří malých dětí, učednice života, milovnice Sahary a celoživotní průvodkyně k duši.