S kým jet na Saharu a proč?

Workshopy, semináře, výcviky, poutě, léčení, terapie… Taky pozorujete, jak je současná nabídka na trhu pestrá a různorodá a jak umí být někdy zahlcující?

Podle čeho se rozhodujete, na jakou akci a ke komu se vydáte, když přijde váš čas a vy cítíte potřebu nechat se provést a podpořit?

Přiznám se, že můj rozhodovací proces je pokaždé ovlivněn něčím jiným. Někdy samotným tématem, jindy urgentností potřeby něco (sebe) řešit, nebo třeba důvěrou v doporučení blízké kamarádky. Jedna věc je ale vždy stejná. Důkladně si zjišťuji informace o lidech, do jejichž péče (či rukou) se hodlám svěřit. Sedí mi? Jsou pro mě zajímaví? Rezonují se mnou a mým pohledem na svět? Štvou mě nebo iritují? (Mimochodem poslední otázka pro mě v případě kladné odpovědi není důvodem si daného člověka nevybrat. Spíše naopak 😉 )

Pokud nás sledujete, tak jste si mohli v SoulAdventure všimnout rozšíření řad saharských průvodců. Dřív to bylo snadné. Když se někdo rozhodoval vycestovat s námi do pouště, mohl si vybrat ze tří možností. S Martinem, se mnou (Bohdanou), nebo s oběma najednou 😀 Samozřejmě vždy v doprovodu některého z našich asistentů. Ale teď? Jak se v nás vyznat, že?

Abychom vám případné rozhodování alespoň trochu usnadnili, podělím se s vámi o text naší spřízněné průvodkyně Elen Kovalčíkové. V jednom z dílů svého saharského týdeníku trefně popsala esenci každého ze čtyř aktuálních průvodců Putování Saharou. Včetně sebe sama 🙂

S jejím svolením zde dávám její text ve zredigované podobě.

….vypouštím do éteru pár postřehů z arzenálu svých zkušeností jak se Saharou, tak s jednotlivými průvodci. Opakuji a podrthávám, jsou to MOJE VJEMY. Ty vaše budou možná jiné a i v tom tkví kouzlo saharských putování.

Jednadvacítka s Bohdanou Kabátovou a Martinem Černohorským

Ti dva jsou sehraný průvodcovský duet, jež pouští provedl vysoké desítky poutníků. Skvěle se doplňují a umí až neuvěřitelně mířit přesně tam, kam je potřeba. Neodpočinete si s nimi ani na minutu. A budete za tuto náročnost a hloubku nakonec nedozírně vděční. Byť je možná v průběhu cesty nejednou proklejete.

Bohdana je zkušená šamanka, v mých očích VLČICE. Nese neobvyklou empatii, vytříbenou moudrost a nespočet dalších opravdových talentů. To vše, společně s napojením na vyšší sféry, ji předurčuje k citlivému porozumění a k úžasným rituálům. Když jste v jejím poli, jako byste se ocitli v jiném světě. Zpívá nádherně, a zároveň tak pronikavě, že na její poezii a písně už NIKDY nezapomenete.

Martin je jeden z nejvíce-vrstvých mužů, jaké znám. A jelikož znám chlapů opravdu hodně, tak urvat v tomto oceánu pozici velkého vykřičníku, je celkem co říct. Jeho schopnost přepínat do různých poloh UMOŽŇUJE dobývání duše z mnoha různých úhlů. Čili, pokud náhodou selžou veškeré představitelné způsoby provádění, ON NAJDE ještě deset dalších, skrze které to nakonec PŮJDE.

Klasický Soul Quest se mnou a Michalem Ďurkove

‘Klasický’ je v uvozovkách proto, protože s námi putování bude všechno, jen ne klasické. Oba dva provádíme tak trochu jinak a již teď víme, že nás i vás v průběhu těch čtrnácti magických dnů čeká spousta překvapení, která k sobě vždy mocně přitahujeme.

Mě znáte z mých textů a mnozí jste mě potkali i osobně jako člověka, masérku či průvodkyni. NIC MI NENÍ SVATÉ. Jsem experimentátorka a kacířka. Nehořím pro dobro, ale ani pro zlo. Hořím pro PODSTATU věci, ať už je jakákoliv. Miluju bořit mýty a ještě víc iluze. Právě proto, že jejich svůdné pozlátko tak důvěrně na vlastní kůži znám. Nevěřím na žádný jediný unikátní koncept. Mnoho konceptů mě inspiruje, ale spíš s nimi smyslně tančím, než abych je poslušně následovala. Jsem umělkyně a na výsost nezávisle a tvořivě i provádím.

Michal je oproti tomu VELKÁ KLIDNÁ SÍLA. Pocit bezpečí, jaký lze zažívat jen málokde jinde. Jeho schopnost chytat, vidět, slyšet a cítit i ty nejjemnější nuance v lidském prožívání vás vtáhne do neskutečně precizního vnímání své vlastní duše. Najednou v sobě OBJEVÍTE taková zákoutí, o jakých jste nejen netušili, ale už vůbec by vás nenapadlo jak zatraceně jsou pro váš život DŮLEŽITÁ. Důmyslně vás naučí v saharské výhni KOVAT ty nejkrásnější a nejužitečnější duševní klenoty.

Věřte mi, lépe bych nás nepopsala. Ale přiznávám, možná nejsem objektivní. Takže si nás klidně proklepněte, jak je to jen možné.

A jesli v sobě slyšíte byť jen tichounký hlásek, který vás zve do pouště a našeptává, abyste i vy jednou zanechali své stopy v písku, přidejte se na některou z našich poutí. Saharu milujeme a i my sami v ní neustále objevujeme něco nového, takže s poutěmi jen tak neskončíme 🙂

P.S. Původní (a kompletní) článek Elen včetně dalších dílů jejího, mimochodem velmi čtivého, saharského týdeníku si můžete přečíst na jejím blogu.

Bohdana Kabátová
Jsem máma dvou dospívajících dětí a průvodkyně krajinou vnější i tou uvnitř nás na plný úvazek. Miluji přírodu, tanec, zpěv, skládám básně a písně. Ráda sdílím svou životní cestu a zkušenosti a naslouchám příběhům druhých.

V SoulAdventure mimo jiné tvořím projekt Sebevědomá žena, spolupodílím se na Putování Saharou a provázím ženy i muže individuálně.

Zde na blogu píšu sérii "Z deníku sebevědomé ženy". Tvořím ji pro sebe, stejně jako pro vás. Pro všechny ženy, které si myslí, že nejsou dost. Dost dobé mámy, dcery, partnerky, milenky, manažerky, dost krásné, dost zajímavé…
Tvořím jej proto, aby sebevědomí dostalo šanci stát se dostupným a my dokázaly vnímat a cítit, že ho není potřeba hledat, protože už sebevědomé jsme.